ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 11
Βρείτε μας

Την Τετάρτη, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδρίασαν εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης, με φόντο τις αναταράξεις στην οικονομία που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός.

Για το Eurogroup της 16ης Μαρτίου παραπέμπεται η όποια απόφαση για λήψη μέτρων, λόγω των επιπτώσεων σε αρκετές οικονομίες από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση – μέσω τηλεδιάσκεψης – του Eurogroup την Τετάρτη έγινε αποτίμηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρκετοί υπουργοί Οικονομικών τάχθηκαν υπέρ της λήψης δέσμης δημοσιονομικών μέτρων, σε συνδυασμό με μέτρα νομισματικής πολιτικής.

Ζήτησαν, δε, τα μέτρα αυτά να επικεντρώνονται στην πλευρά εξαιρέσεων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό.

Μέχρι στιγμής, σοβαρότερη κρίνεται η κατάσταση στην Ιταλία και τη Γαλλία, ενώ μέτρια χαρακτηρίζεται η κατάσταση σε Ισπανία και Κροατία.

Συνεδριάζει και το EWG

Σήμερα Πέμπτη συνεδριάζει και το Euro Working Group, όπου αναμένεται επίσης να υπάρξει αποτίμηση της κατάστασης.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ κάλεσε την Τετάρτη το Eurogroup να θέσει στο τραπέζι να χρησιμοποιηθούν δημοσιονομικά μέσα για επανέναρξη της οικονομίας.

Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με φόντο την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, έως τώρα δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς, καθώς και στην εισαγωγή πρώτων υλών από την Κίνα για την εγχώρια βιομηχανία.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ευρωζώνη, ΕΕ, Eurogroup, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK