02:07 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του Taxisnet, προκειμένου οι φορολογούμενοι να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Από τα τέλη Μαρτίου αναμένεται πως θα μπορούν οι φορολογούμενοι να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet, προκειμένου να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις, οι οποίες θα αφορούν σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν κατά το 2019, δεν θα περιέχουν σημαντικές διαφορές από την περσινή χρονιά, αφού τα εισοδήματα θα φορολογηθούν με βάση το πλαίσιο που ίσχυε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019. Επομένως, οι φόροι που θα επιβληθούν και θα αναφέρονται στα εκκαθαριστικά του 2020, θα κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι τα τέλη Ιουνίου, εκτός και αν δοθούν παρατάσεις.

Σύμφωνα με οδηγίες που έχουν επισημάνει φοροτεχνικοί και λογιστές, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις ξεχωριστές δηλώσεις για τους συζύγους, που ίσχυσε για πρώτη φορά το 2019. Όσα ζευγάρια θελήσουν να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις, θα πρέπει να έχουν καταθέσει την σχετική αίτηση.

Tags:
φόρος εισοδήματος, φόρος, taxisnet, ΑΑΔΕ, Φορολογικές Δηλώσεις, φορολογική δήλωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK