11:46 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο διάγγελμά του - μεταξύ άλλων - στις συνέπειες που θα έχει στην οικονομία η εξάπλωση του κορονοϊού.

Για σοβαρό πλήγμα στην οικονομία, το οποίο ήταν αδύνατο να προβλεφθεί, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το διάγγελμά του για τον κορονοϊό, το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως τόνισε, γι’ αυτό πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες του κορονοϊού στην οικονομία.

Ανέφερε, δε, ότι έχει ήδη ανασταλεί η πληρωμή του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις οι οποίες δέχθηκαν καθοριστικό πλήγμα.

Σημείωσε εξάλλου πως θεσπίζεται ειδική άδεια για τους εργαζόμενους γονείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με παιδιά ηλικίας μέχρι 15 χρονών.

«Το κράτος θα χρηματοδοτήσει ένα μέρος της. Το βάρος της, όμως, οφείλουμε να το μοιραστούμε όλοι, κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι» συμπλήρωσε.

Προανήγγειλε εξάλλου πως σύντομα θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα στήριξης για κλάδους οι οποίοι πλήττονται. 

«Θα σταθούμε διπλά στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες, παρέχοντας ρευστότητα κι αμβλύνοντας τις επιπτώσεις από τη μείωση του τζίρου» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε τέλος πως από κοινού με άλλες χώρες της Ευρώπης ζήτησε αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας και στους δημοσιονομικούς στόχους, ώστε να υπάρχει περιθώριο να χρηματοδοτηθούν οι έκτακτες δαπάνες.

Δήλωσε, δε, βέβαιος πως θα υιοθετηθούν οι αλλαγές αυτές, με την Ε.Ε. να στηρίζει τα κράτη – μέλη.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, οικονομία, διάγγελμα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK