ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

«Βουτιά» 1.464,94 μονάδων έκανε ο δείκτης Dow Jones την Τετάρτη (11/03) μετά την κήρυξη πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για τον κορονοϊό COVID-19.

Στο κόκκινο έκλεισαν οι δείκτες του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ την Τετάρτη (11/03) στον απόηχο του συναγερμού που σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για πανδημία σχετικά με τον κορονοϊό COVID-19.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έχασε 1.464,94 μονάδες, ο S&P 140,85 και ο Nasdaq 392,20. Το πτωτικό κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης ήρθε μια μέρα το ανοδικό ράλι των αγορών

Μάλιστα, εταιρείες όπως η Hilton Worldwide, η Apple Inc., η Royal Caribbean Cruises και η Norwegian Cruise Line δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την ανακοίνωση του ΠΟΥ περί πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, προτού κηρύξει κατάσταση πανδημίας, είπε:

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο αριθμός των περιπτώσεων εκτός Κίνας έχει αυξηθεί δεκατρείς φορές και ο αριθμός των χωρών που έχουν πληγεί, έχει τριπλασιαστεί. Τις ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες, αναμένουμε να δούμε τον αριθμό των περιπτώσεων, τον αριθμό των θανάτων και τον αριθμό των χωρών που θα πληγούν, να αυξάνονται. Ανησυχούμε βαθύτατα τόσο για τα τρομακτικά επίπεδα εξάπλωσης και τη σοβαρότητα όσο και για τα τρομακτικά επίπεδα αδράνειας».

Η αυξανόμενη παραγωγή πετρελαίου οδηγεί σε κατάρρευση των τιμών

Η Σαουδική Αραβία αποκάλυψε σχέδια για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα αυξάνοντας, έτσι, τη συνολική παραγωγική δυναμικότητα στα 13 εκατ. ημερησίων.

Επιπλέον, η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσε ότι και αυτή θα εκτοξεύσει την παραγωγή της σε πάνω από 4 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο.

Ως εκ τούτου, οι δύο ανακοινώσεις οδήγησαν το αργό πετρέλαιο Brent, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, να μειωθεί κατά περίπου 2,9% στα 36,14 δολάρια το βαρέλι.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί εκείνη του OPEC τη Δευτέρα (09/03) να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου εν αναμονή της σημαντικού περιορισμού των αγορών πετρελαίου λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, πτώση, χρηματιστήριο, Dow Jones
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK