ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Σύσκεψη ώστε να εκτιμηθούν οι συνέπειες του νέου κορονοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να εκτιμηθούν οι συνέπειες του κορονοϊού στην οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους υπουργούς να καταγράψουν πλήρως τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε κάθε φάση λήψης των περιοριστικών μέτρων.

Επίσης, ζήτησε και το αντίστοιχο σχέδιο για τα μέτρα που πρέπει να λάβει το κράτος, δεδομένου του νέου οικονομικού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται.

Αυτό το νέο περιβάλλον, όπως εκτιμήθηκε στη σύσκεψη, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, επιβάλει μέτρα για την υγεία και την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων που επιβάλουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαφορετικούς κανόνες από εκείνους που προβλέπονταν αρχικά από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, ώστε να αμβλυνθούν οι αναπόφευκτες συνέπειες στην οικονομία και τους εργαζόμενους.

Αύριο, Παρασκευή 13 Μαρτίου, αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας ώστε να επαναξιολογήσουν την κατάσταση και να σχεδιάσουν τις πολιτικές που θα δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Eurogroup.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας,  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, Εργασίας Γ. Βρούτσης, Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης και οι υφυπουργοί Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, Απ. Βεσυρόπουλος, Γ. Ζαββός, Ανάπτυξης, Γ. Τσακίρης, Ν. Παπαθανάσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Α. Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, οικονομία, σύσκεψη, Μέγαρο Μαξίμου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK