16:49 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 22
Βρείτε μας

Καθώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός, προχωρούν ταχύτατα οι εξελίξεις λόγω της πανδημίας. Πώς αφουγκράζονται οι εκπρόσωποι της αγοράς τον σφυγμό της. Τι αναφέρουν στο Sputnik.

«Καραμπόλες» αναμένεται να φέρει στον ελληνικό τουρισμό ο χαρακτηρισμός του κορονοϊού ως πανδημία.

Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, με τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, οι ξενοδόχοι κατέγραφαν πτώση της τάξης του 50% με την ακύρωση των κρατήσεων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλους προορισμούς, οι εξελίξεις φαίνεται να επιταχύνονται.

«Εφόσον πλέον μιλάμε για πανδημία, όλα μετακινούνται στο σημείο μηδέν. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία δεν έχουν κόσμο, ενώ ξεκινά η ρευστότητα των ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας, λόγω προκαταβολών από τις κρατήσεις. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν λαμβάνουμε προκαταβολές. Η πανδημία δημιουργεί οικονομικό δεδομένο. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλουμε να παραμείνουμε ζωντανοί οικονομικά ότι η ΕΚΤ και το ελληνικό δημόσιο πρέπει να εγγυηθούν την οικονομία της χώρας μας», επισημαίνει στο Sputnik o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος.

Πρώτη μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα είναι οι Κινέζοι τουρίστες που προέβησαν σε αρκετές ακυρώσεις. Η ΠΟΞ έχει ζητήσει μια σειρά μέτρων από τα συναρμόδια υπουργεία για την ανακούφιση των ξενοδόχων από τα πρώτα σημάδια της κρίσης του κορονοϊού.

Πληροφορίες του Sputnik αναφέρουν ότι μεγάλα τουριστικά πρακτορεία ενδέχεται λόγω πανδημίας να δεχθούν ισχυρό και απρόβλεπτο πλήγμα.

Εκκληση για ψυγραιμία κάνει ο Δημήτρης Χαριτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της TEZ TOUR Ελλάδας, εκ των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων που φέρνει τουρίστες από τη Ρωσία και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ:

«Γενικά είναι νωρίς για ασφαλείς εκτιμήσεις. Δεν βλέπω ακόμα μεγάλες υστερίες. Περισσότερες είναι οι υστερίες από τους δυτικοευρωπαίους, παρά από τους Ρώσους. Ακόμα η σεζόν αργεί να ξεκινήσει. Οι προκρατήσεις μας παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. Επρόκειτο να ξεκινήσουμε τέλη Απριλίου αλλά περιμένουμε ενημέρωση για το αν θα μεταφερθεί αργότερα. Στην Κίνα έχει ηρεμήσει η κατάσταση. Ας ελπίσουμε ότι θα ηρεμήσει και στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες», επισημαίνει στο Sputnik, ο Δημήτρης Χαριτίδης.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
πανδημία, κοροναϊός, κορονοϊός, τουρισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK