ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 11
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση του Ιράν ζήτησε δάνειο, ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εν μέσω των εκτεταμένων επιπτώσεων από τον νέο κορονοϊό.

Δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ύψους 5 δισ. δολαρίων, φέρεται να έχει ζητήσει το Ιράν, το οποίο πλήττεται με σφοδρότητα από τον κορονοϊό.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 75 νεκροί και πάνω από 1.000 κρούσματα, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται σε 429 νεκρούς και 10.075 κρούσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, κάλεσε το ΔΝΤ «να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας και να δράσει υπεύθυνα».

Λίγο νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα υπέβαλε επίσημο αίτημα χρηματοδοτικής βοήθειας, ύψος 5 δισ. δολαρίων, προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ταμείο έχει ανακοινώσει τη δημιουργία ειδικού χρηματοδοτικού εργαλείου για την άμεση στήριξη όσων χωρών πλήττονται από τον Covid-2019.

Άλλωστε, η ασιατική χώρα – πέραν του θανατηφόρου ιού – έχει να αντιμετωπίσει και τις αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίοι έχουν μπλοκάρει τη δυνατότητα εξαγωγών πετρελαίου, στερώντας από την Τεχεράνη σημαντικούς οικονομικούς πόρους.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ΔΝΤ, κρούσματα, κρούσμα, κοροναϊός, κορονοϊός, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK