ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Έπειτα από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να ανασταλούν τα ταξίδια προς την Ευρώπη, η Wall Street σημείωσε «βουτιά» 20%.

Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε βουτιά 7% και για 15 λεπτά ανεστάλησαν οι συναλλαγές στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Τώρα, οι συναλλαγές αποκαταστάθηκαν, καθώς ενεργοποιήθηκε η αυτόματη διακοπή των συναλλαγών, μια ενέργεια που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά μέσα στην βδομάδα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η Wall Street κατέγραψε πτώση 20% στα πρόσφατα επίπεδα, έπειτα από την χθεσινή απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αναστείλει τα ταξίδια από την Ευρώπη.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου είχε ως αποτέλεσμα να θορυβηθούν οι επενδυτές, οι οποίοι είναι ήδη ανήσυχοι για το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή (13/03), με τον Τραμπ στο διάγγελμά του να αναφέρει πως:

«Έπειτα από διαβούλευση με τους κορυφαίους κυβερνητικούς επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, αποφάσισα να αναλάβω πολλές ισχυρές αλλά απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της υγείας και της ευημερίας όλων των Αμερικανών.Για να μην εισέλθουν νέες περιπτώσεις θα αναστείλουμε όλα τα ταξίδια από την Ευρώπη στις ΗΠΑ για τις επόμενες 30 ημέρες».

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα «επανεκτιμήσουν» τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, που η κυβέρνησή του είχε επιβάλει προηγουμένως στην Κίνα και τη Νότια Κορέα, μια χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων COVID-19, καθώς η κατάσταση βελτιώνεται εκεί. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 15:54 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2.075,96 μονάδες, ή 8,81%, στις 21.477,26 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε βουτιά 223,81 μονάδων, ή 8,16%, στις 2.517,57 μονάδες και ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση κατά 635,56 μονάδες, ή 7,99%, στις 7.316,49 μονάδες.

Tags:
βουτιά, πτώση, χρηματιστήρια, χρηματιστήριο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK