ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Στο κόκκινο «βυθίστηκε» την Πέμπτη (12/03) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αφού ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 2.352,60 μονάδων, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη απώλεια από τη «Μαύρη Δευτέρα» του 1987, στη σκιά του κορονοϊού COVID-19.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης «βυθίστηκε» γι' άλλη μια συνεδρίαση, καθώς την Πέμπτη (12/03) ο δείκτης του Dow Jones έχασε 2.352,60 μονάδες, ο S&P 500 και ο Nasdaq απώλεσαν 260,74 και 750,25, αντίστοιχα.

Μάλιστα, το κλείσιμο του Dow Jones σήμανε τη μεγαλύτερη πτώση από τη «Μαύρη Δευτέρα» του 1987, όταν το χρηματιστήριο έχασε 22%. Επίσης, οι συναλλαγές σταμάτησαν για 15 λεπτά, δηλαδή για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα.

Η πρόεδρος του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, Στέισι Κάνινγχαμ, δήλωσε στο CNBC:

«Ακριβώς όπως τη Δευτέρα, δίνουμε στην αγορά 15 λεπτά [να] επεξεργαστεί την καθοδική κίνηση. Λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί έτσι ώστε η αγορά να μπορεί να απορροφήσει τι έγινε, πώς αντιδρούν οι επενδυτές για να μπορούν να πάρουν αποφάσεις και όλοι έχουν την ευκαιρία να δουν τι συμβαίνει».

Παρά τη ζοφερή προοπτική και την πτώση των αριθμών, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι οι αγορές θα πάνε καλά τις επόμενες μέρες, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, στον Λευκό Οίκο. 

Άλλωστε, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε την αναστολή των ταξιδιών από και προς την Ευρώπη για τριάντα ημέρες προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19. Η κίνησή του, βέβαια, δεν έτυχε θερμής αποδοχής από την Ε.Ε..

Ο Τραμπ, αναφερόμενος στην απόφασή του, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση και δεν είχαμε χρόνο».

Επί του παρόντος, περισσότερα από 120.000 κρούσματα του κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 4.700, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, ΗΠΑ, πτώση, χρηματιστήριο, Dow Jones
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK