ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυξάνονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης μετά τις μαζικές πωλήσεις χθες λόγω των μέτρων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πιέσεις δέχονται τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης, με τις αποδόσεις τους να αυξάνονται μετά από μαζικές πωλήσεις χθες, όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απογοήτευσε τις αγορές με τα μέτρα για περιορισμό των επιπτώσεων από τον κορονοϊό.

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον περασμένο Ιούλιο, και κατέγραψαν αύξηση 20 μονάδων βάσης.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αποδόσεις των γερμανικών τίτλων.

Αναλυτές, τους οποίους επικαλείται το ΑΠΕ -ΜΠΕ, ανέφεραν ότι οι επενδυτές αναγκάσθηκαν να πωλήσουν ακόμη και ομόλογα που θεωρούνται ασφαλή για ρευστότητα.

Η δήλωση της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ότι δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να «μειώνει τα spreads» έπληξε πολύ τα κρατικά ομόλογα των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης.

Οι αγορές περίμεναν να μειώσει τα επιτόκια και να προσφέρει στοχευμένη στήριξη για τη μείωση του κόστους δανεισμού των χωρών, αλλά η ΕΚΤ εκτιμήθηκε ότι εστίασε στην παροχή βοήθειας στις τράπεζες.

«Η ΕΚΤ προσέφερε τεράστια στήριξη στον τραπεζικό τομέα. Για τις κυβερνήσεις (τα κρατικά ομόλογα) ήταν μία πραγματική απογοήτευση», δήλωσε αναλυτής της DZ Bank.

Να σημειωθεί πως η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 11 μονάδες βάσης στο -0,635%, με τη βοήθεια των κερδών που καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη χθεσινή χειρότερη ημέρα στην ιστορία τους

Tags:
Κριστίν Λαγκάρντ, Ευρωζώνη, Ομόλογα, ΕΚΤ, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK