ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας για τα έκτακτα μέτρα της Ευρωζώνης σχετικά με τον κορονοϊό.

Νέα σύσκεψη έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η επικαιροποίηση των μέτρων της κυβέρνησης στους τομείς της υγείας, της απασχόλησης και της στήριξης των επιχειρήσεων, ως συνέπεια της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η συνεδρίαση, μάλιστα, έλαβε χώρα εν όψει και της αυριανής (σ.σ. Δευτέρα) κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.

H Αθήνα, στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ζητήσει την εξαίρεση όλων των δαπανών για τον κορονοϊό τον συνοπολογισμό του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα (σ.σ. 3,5% του ΑΕΠ), αλλά και τη μείωση των δημοσιονομικών στόχων του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θάνος Πετραλιάς και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλης Αργυρού.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, Μαξίμου, Μέγαρο Μαξίμου, Eurogroup, Χρήστος Σταϊκούρας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK