ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Eurogroup συνεδριάζει σήμερα μέσω βιντεοκλήσης για τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό.

Συνεδρίαση του Eurogroup μέσω βιντεοκλήσης θα πραγματοποιηθεί με θέμα τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό και τα μέτρα στήριξης των οικονομιών της ΕΕ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, έγραψε στο Twitter ότι οι προσπάθειες που γίνονται είναι άνευ προηγουμένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, ο κορονοϊός άλλαξε τα σχέδια των υπουργών κι έτσι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω βιντεοκλήσης λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας.

«Η συνεδρίαση του Eurogroup θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στον δρόμο μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Είμαι πεπεισμένος ότι, καθώς εξελίσσεται η κατάσταση, θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα. Είμαστε ενωμένοι για να ξεπεράσουμε τον φόβο και να επανεκκινήσουμε τις οικονομίες μας», ανέφερε ο Σεντένο.

Τι θα ζητήσει η Ελλάδα στο Eurogroup για τον κορονοϊό

Η Ελλάδα, μέσω του υπουργού Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, θα ζητήσει την εξαίρεση των δαπανών του προσφυγικού και αυτών που αφορούν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας θα ζητήσει τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος που για φέτος και το 2021 ανέρχεται στο 3,5%.

Εξάλλου, το Eurogroup αναμένεται να θέσει θέμα για την «ελαστικοποίηση» του Συμφώνου Σταθερότητας καθώς η Ευρωζώνη βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Χρήστος Σταϊκούρας, Μάριο Σεντένο, Eurogroup, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK