ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
0 0 0
Βρείτε μας

Δραματικές απώλειες καταγράφουν τα διεθνή χρηματιστήρια, εν μέσω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορονοϊού σ' όλο τον πλανήτη. Διψήφια πτώση στην Αθήνα.

Σε bear market έχουν εισέλθει οι διεθνείς αγορές, εν μέσω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού σ’ όλο τον πλανήτη, και δη στην Ευρώπη.

Το ένα χρηματιστήριο μετά το άλλο χτυπάει «κόκκινο», με την πλειοψηφία των δεικτών να καταγράφουν διευρυμένες απώλειες, οι οποίες αγγίζουν διψήφια ποσοστά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο «βουλιάζει» στο -12% και τις 487,32 μονάδες. Οι τράπεζες, μάλιστα, κατακρημνίζονται στο -13,50%.

Ίδια η κατάσταση και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να υποχωρεί κατά 8% στις 275,7 μονάδες. Είναι ενδεικτικό ότι στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει κατά 7,40%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 6,51%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 8,75% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατά 8,41%.

Την ίδια ώρα, το πρωί της Δευτέρας, το Χρηματιστήριο του Τόκιο υποχώρησε κατά 2,46% στις 17.002 μονάδες, ενώ στο Χρηματιστήριο της Σαγκάη ο γενικός δείκτης διολίσθησε κατά 3,40% στις 2.789 μονάδες.

Στο μεταξύ αρνητικά είναι τα μηνύματα και από την προ-αγορά της Wall Street, με τους αμερικανικούς δείκτες να παρουσιάζουν διευρυμένες απώλειες – παρά την έκτακτη μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve σε μηδενικά επίπεδα.

Παγκόσμια ανησυχία

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπιράλ των καθοδικών πιέσεων απορρέει από τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του Covid-2019 στην παγκόσμια οικονομία, καθώς ολοένα και περισσότεροι Οργανισμοί προβλέπουν επιστροφή στην… ύφεση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) τηλεδιάσκεψη, με στόχο τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, αναμένεται να ζητήσει τη μείωση των δημοσιονομικών στόχων (πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ), αλλά και την εξαίρεση όλων των δαπανών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού από τον συνυπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Covid-2019, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει πλήξει σχεδόν 170.000 ανθρώπους σε τουλάχιστον 156 διαφορετικές χώρες. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει τους 6.500, εκ των οποίων οι τέσσερις στην Ελλάδα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
Tags:
κορονοϊός, κοροναϊός, Wall Street, Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, Χρηματιστήριο Αθηνών, χρηματιστήρια, χρηματιστήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK