ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Με πόλεμο παρομοίασε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα μέτρα που έχουν αναγκαστεί να λάβουν τα κράτη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα μέτρα που θα ανακουφίσουν τις πληγές που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού στις ευρωπαϊκές οικονομίες θα παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα στο Eurogroup ο πρόεδρος του Μάριο Σεντένο.

«Η επιβολή αποκλεισμού φέρνει τις οικονομίες μας σε κατάσταση που αντιστοιχεί σε πόλεμο», δήλωσε πριν από την έναρξη της τηλεδιάσκεψης των 27 υπουργών Οικονομικών της ΕΕ που είναι αφιερωμένη στην επιδημία του κορονοϊού.
«Γνωρίζουμε ότι η επιδημία δεν έφθασε στην κορύφωσή της. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια», πρόσθεσε.

Σήμερα αναμένεται να παρουσιάσει και τα οικονομικά μέτρα για αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία.

«Σε αυτά περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την ανάσχεση και την αντιμετώπιση της νόσου, στήριξη ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, που θα τους βοηθήσουν να περάσουν αυτήν την περίοδο» μέχρι το τέλος της πανδημίας, είπε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξάλλου είχε κάνει γνωστό, όπως σημείωσε και ο ίδιος, πως οι κανόνες της ΕΕ για δημοσιονομική πειθαρχία και κρατικές επιδοτήσεις δεν θα εμποδίσουν τις ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν μέτρα για την στήριξη της οικονομίας τους.

«Η ευελιξία είναι εδώ και θα χρησιμοποιηθεί», είπε αναφερόμενος στην ρήτρα διαφυγής που περιλαμβάνεται στις ευρωπαϊκές συνθήκες σε περίπτωση έκτακτης κατάστασης.

Τέλος, υπενθύμισε πως τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης συμπλέουν με τις κυβερνήσεις ως προς τα μέτρα που υιοθετούν.

«Οι εθνικές προσπάθειες καταβάλλονται χέρι με χέρι με πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, είπε.

Σημειώνετια πως το Eurogroup συνεδριάζει μέσω βιντεοκλήσης για τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Eurogroup, οικονομία, Μάριο Σεντένο, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK