ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Με πρόστιμα μέχρι και 1 εκατ. ευρώ κινδυνεύουν όσοι αισχροκερδούν εις βάρος των καταναλωτών εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πρόστιμα μέχρι και 1 εκατ. ευρώ θα μπορεί να επιβάλλει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε όσους αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά λόγω του κορονοϊού.

Οπως είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αυτό θα προβλέπεται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενώ έκανε λόγο και για δυνατότητα ποινικής δίωξης.

Επίσης σημείωσε πως θα υπάρχει διάταξη που θα ορίζει ως θεμιτό κέρδος για έναν καταστηματάρχη αυτό που είχε έως το τέλος Φεβρουαρίου και θα μπορεί να γίνει έλεγχος για υπερκέρδη με βάση τον έλεγχο των αποθεμάτων.

Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα υπάρχει πρόβλεψη και για τηλεοπτικές διαφημίσεις που πωλούν ακριβά προϊόντα και θα παρεμβαίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακόμη έκανε γνωστό ότι αναμένεται πακέτο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων με όλα τα εργαλεία της ελληνικής οικονομίας και όσα αποφασιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ξεκαθάρισε ξανά πως δεν τίθεται θέμα για την επάρκεια των τροφίμων ενώ πρόσθεσε ότι με βάση την ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία καταγράφηκαν τα αποθέματα σε μάσκες και αντισηπτικά υπάρχουν στη χώρα μας πάνω από ένα εκατομμύριο μάσκες ενώ και για τα αντισηπτικά δεν υπάρχει πρόβλημα.

Θα γίνουν, ωστόσο, εισαγωγές αιθανόλης κι από άλλες χώρες, από τις οποίες δεν εισάγαμε μέχρι τώρα, για να μην υπάρχει καμμία έλλειψη και στο μέλλον.

Σημείωσε επίσης πως η εικόνα σήμερα ήταν πολύ καλύτερη σήμερα στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, όπως είπε, κάποιες καταγγελίες που υπήρξαν για μη τήρηση των μέτρων, ελέγχθηκαν.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η ανησυχία των πολιτών είναι εύλογη και πως μέρα με την μέρα οι καταναλωτές θα βλέπουν τα ράφια γεμάτα.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
πρόστιμα, πρόστιμο, Σούπερ μάρκετ, εμπόριο, λιανικό εμπόριο, κορονοϊός, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK