ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 02
Βρείτε μας

Τα μέτρα για αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

To Eurogroup θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τον του νέο κορονοϊό ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής του, Μάριο Σεντένο, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης.

«Η δέσμευσή μας είναι απεριόριστη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεντένο.

Οι υπουργοί σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ συμφώνησαν να λάβουν συντονισμένα δημοσιονομικά μέτρα ύψους περίπου 1% του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο, για το 2020.

«Θα αναλάβουμε οποιαδήποτε περαιτέρω συντονισμένη και αποφασιστική ενέργεια χρειαστεί, συμπεριλαμβανομένης και της λήψης φορολογικών μέτρων, για να στηρίξουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Eurogroup.

Επίσης, τόνισε ότι αποφασίστηκε να παρασχεθούν ταμειακές διευκολύνσεις ύψους τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ, που συνίστανται στην παροχή εγγυήσεων και την αναβολή φορολογικών απαιτήσεων, χωρίς να αποκλείεται να αυξηθούν μελλοντικά αυτά τα ποσοστά.

Ξεκαθάρισε δε πως οι συνέπειες που θα έχει για τον προϋπολογισμό των χωρών η εφαρμογή αυτών των δημοσιονομικών αυτών μέτρων για τον Covid-19 δεν θα λαμβάνονται υπόψη όταν εξετάζεται κατά πόσο συμμορφώνονται οι χώρες με τους δημοσιονομικούς κανόνες και τους στόχους που έχει θέσει η ΕΕ.

Οι υπουργοί ζήτησαν επίσης να εφαρμοστεί «πλήρης ευελιξία» προς στήριξη του τραπεζικού τομέα.

Ο Σεντένο έκανε γνωστό πως θα συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να εξετάζουν την κατάσταση.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ευρωζώνη, ΕΕ, δημοσιονομική προσαρμογή, οικονομία, Eurogroup, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK