ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι εξετάζεται οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα πληρωθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες.

Το 2020 δεν υφίσταται ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά την πανδημία κορονοϊού, επανέλαβε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι θα εξαιρεθούν από οποιοδήποτε στόχο όλες οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Ανέφερε, δε, ότι συζητήθηκε στο πλαίσιο του Eurogroup η πέμπτη αξιολόγηση, με τις αντιδράσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να είναι θετικές.

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία, επεσήμανε ότι έχουν ήδη δοθεί 85 εκατ. ευρώ εκτός προϋπολογισμού και εκτιμάται ότι τελικά οι δαπάνες θα υπερβούν τα 200 εκατ.

Διαβεβαίωσε εξάλλου πως το υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να έχει ό,τι ζητήσει.

Πρωτοβουλία για επιχειρήσεις

Ανέφερε, δε, πως τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί πρωτοβουλία για τις επιχειρήσεις, σε συνεννόηση με τις τράπεζες και την ΤτΕ. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας οι τράπεζες για τις ενήμερες επιχειρήσεις έως 31 Δεκεμβρίου δίνουν παράταση στα χρεολύσια για περίπου έξι μήνες.

Προανήγγειλε εξάλλου ότι με υπουργικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες θα βοηθηθούν οι πολίτες.

Τι είπε για τους εργαζομένους

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν, είπε ότι τις επόμενες ώρες θα προσδιοριστεί το ύψος του ειδικού επιδόματος, με φόντο τις αποφάσεις του Eurogroup.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί δεύτερο πακέτο μέτρων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων και για παράταση της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις, απάντησε ότι θα συζητηθούν διάφορα μέτρα βάσει και των πρακτικών που ακολουθούν άλλες χώρες.

Επεσήμανε επιπλέον πως οι παρεμβάσεις δεν αφορούν λίγα εκατομμύρια ευρώ, αλλά κάποια δισεκατομμύρια.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι εξετάζεται οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα πληρωθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
COVID-19, Χρήστος Σταϊκούρας, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK