ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Διευκρινίσεις αναφορικά με το τι είναι η «επιστρεπτέα προκαταβολή», που ανακοινώθηκε σήμερα για τις επιχειρήσεις, έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Το νέο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής που θα δοθεί σε ορισμένες επιχειρήσεις και εντάσσεται στο πλαίσιο ανακούφισης των συνεπειών του κορονοϊού στην οικονομία, εξήγησε πως θα λειτουργεί ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό το μέτρο λαμβάνεται διότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει τραπεζικό προφίλ σε πάρα πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Αναμένεται να δοθεί εντός του επομένου διμήνου μέσω του Taxisnet και θα μπει απευθείας στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων.

«Επιστρεπτέα» σημαίνει ότι όλη η προκαταβολή ή ένα μεγάλο μέρος της, ανάλογα με την περίπτωση, θα επιστραφεί στην πολιτεία μέσα στα επόμενα χρόνια, με χαμηλό επιτόκιο.

Οι παράμετροι βάσει των οποίων θα αποφασιστούν οι κλάδοι στους οποίους θα ισχύσει αυτό και σε ποιες επιχειρήσεις είναι: η πτώση του τζίρου, ο αριθμός των εργαζομένων, η δομή κόστους του κάθε κλάδου, θέμα για το οποίο υπάρχει συνεργασία με τις εργοδοτικές οργανώσεις, η καταστροφή αποθεμάτων που μπορεί να προκύψει στη διάρκεια της κρίσης, καθώς και άλλα συμπληρωματικά κριτήρια.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, υπάρχει στενή παρακολούθηση, μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών των τραπεζών και των δηλώσεων και στοιχείων στον ΦΠΑ και στον ΕΦΚΑ.

Η εικόνα είναι ότι έως τις 12 Μαρτίου υπήρχαν μεγάλες αλλαγές μεταξύ κλάδων, όχι ωστόσο δραματική μείωση της κατανάλωσης, όπως επίσης δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα έως τις 16 Μαρτίου και στα δημόσια έσοδα.

Σημείωσε ακόμη ότι θα εξεταστούν και θα αντιμετωπιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα πολλά θέματα για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα οι μεταχρονολογημένες επιταγές.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
οικονομία, Θεόδωρος Σκυλακάκης, επιχειρήσεις, επιχείρηση, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK