ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η ισοτιμία της βρετανικής λίρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985 και διαμορφώνεται στο 1,18.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η βρετανική λίρα, η οποία κατακρημνίζεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 35 ετών – δηλαδή από το 1985.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ισοτιμία λίρας – δολαρίου διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στο 1,18 καθώς το βρετανικό νόμισμα διολισθαίνει κατά 1,50%.

​Αντίστοιχου εύρους είναι οι απώλειες της λίρας και έναντι του ευρώ, καθώς το κοινό νόμισμα ενισχύεται άνω του 1,10% με την ισοτιμία ευρώ – λίρας να καθορίζεται στο 0,92.

Την ίδια ώρα, υπό πίεση τελεί και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο «χάνει» το 4,51% της αξίας του και διολισθαίνει στις 5.056 μονάδες.

Οι εξελίξεις αυτές επέρχονται εν μέσω των ευρύτερων πιέσεων στις διεθνείς αγορές, ως συνέπεια των ανησυχιών για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Εξάλλου απώλειες καταγράφουν όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί κατά 5,36%, τον CAC 40 στο Παρίσι να μειώνεται κατά 5,58% και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να καταγράφει πτώση κατά 2,85%.

Tags:
Δολάριο, δολάρια, κορονοϊός, κοροναϊός, Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανία, λίρα, Στερλίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK