ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) για επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Όπως επισημαίνει η ΔΟΕ, αν οι κυβερνήσεις όλων των κρατών δεν λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, η πανδημία του κορονοϊού, θα μπορούσε να οδηγήσει στο ξέσπασμα μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα την απώλεια μέχρι και 25 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με το Reuters.

«Ωστόσο, εάν δούμε μια διεθνώς συντονισμένη πολιτική προσπάθεια, όπως συνέβη στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008-2009, τότε ο αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι σημαντικά μικρότερος», ανέφερε η ΔΟΕ.

Μάλιστα, η οργάνωση ζήτησε επειγόντως, συντονισμένα μέτρα μεγάλης κλίμακας που θα αφορούν την προστασία των εργαζομένων, την τόνωση της οικονομίας και την υποστήριξη των θέσεων εργασίας.

Πάνω από 200.000 κρούσματα και 8.000 νεκροί

Το «φράγμα» των 200.000 έσπασε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την εξάπλωση του κορονοϊού σ’ όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ο αριθμός των νοσούντων ανέρχεται πλέον σε 201.436.

Παράλληλα, συνολικά 8.006 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 82.032 ασθενείς έχουν πλήρως αναρρώσει.

Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα είναι οι Κίνα, Ιταλία, Ιράν, Ισπανία και Γερμανία, ενώ οι χώρες με τους περισσότερους νεκρούς είναι οι Κίνα, Ιταλία, Ιράν, Ισπανία και Γαλλία.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
παγκόσμια οικονομία, επιχειρηματικότητα, επιχειρήσεις, εργάτης, εργάτες, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, θέσεις εργασίας, Οικονομική κρίση, κρίση, οικονομία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK