ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Την αδιάλειπτη τροφοδότηση της αγοράς με ρεύμα, φυσικό αέριο και υγρά καύσιμα ως προτεραιότητα της κυβέρνησης έθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις για να υπάρχει αδιάλειπτη τροφοδότηση της αγοράς με ρεύμα, φυσικό αέριο και υγρά καύσιμα, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι και στο ραδιόφωνο του Real, ο υπουργός συνέστησε να είμαστε επιφυλακτικοί για τις προβλέψεις, και για τις αισιόδοξες και για τις πολύ απαισιόδοξες.

«Πάρτε για παράδειγμα, είπε, τα μνημόνια. Ποιος φανταζόταν το 2010 ότι θα είχαμε τα μνημόνια καμιά δεκαριά χρόνια στη χώρα και με αυτές τις δυσμενείς συνέπειες; Έχει σημασία πώς χειρίζεται κανείς τις κρίσεις. Και εδώ έχουν σημασία τόσο η στάση της κυβέρνησης όσο και η στάση των πολιτών. Στη δική μας περίπτωση ειδικά, στην Ελλάδα, έχουμε την ατυχία, όχι μόνον επειδή ήμασταν σε κρίση τόσα χρόνια - και τώρα πηγαίναμε να βγούμε-, αλλά και επειδή η οικονομία μας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη ναυτιλία και τον τουρισμό, δυο κλάδους που πλήττονται πολύ. Έχουν γνώση οι φύλακες και θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται και ακόμη παραπάνω προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Ο υπουργός υπογράμμισε πως τόσο μεγάλη κρίση και αβεβαιότητα έχει να υπάρξει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο  σε επίπεδο υγείας και σε επίπεδο κοινωνικο-οικονομικό.

«Είμαστε σε πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση, πρόσθεσε, χρειάζεται πρώτον συνεργασία και συντονισμός των κυβερνήσεων όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Και δεύτερον χρειάζεται συνεργασία και από την πλευρά όλων των πολιτών, παγκόσμια. Αυτή είναι η δυσκολία της άσκησης αυτής».

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη τροφοδότηση της αγοράς με ρεύμα, με φυσικό αέριο και με υγρά καύσιμα.

«Πρέπει να μείνει ανοιχτή η ΔΕΗ, ανοιχτός ο ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ, ανοιχτά τα διυλιστήρια, ανοιχτή η ΔΕΠΑ, ο ΔΕΣΦΑ. Και θα μείνουν φυσικά, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες. Έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεννοήσεις εδώ και αρκετό καιρό και υπάρχουν ρυθμίσεις σε όλες τις εταιρίες, διοικητικές, λειτουργικές, χωροταξικές που επιτρέπουν να γίνεται ομαλή τροφοδότηση της αγοράς. Το υπουργείο εγγυάται ότι στους 3 τομείς που ανέφερα -ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, υγρά καύσιμα- ό,τι και να γίνει, όποιο σενάριο και να επικρατήσει, η χώρα θα μείνει όρθια».

Τέλος, αναφορικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς ευελιξίας που έχει μετά τις αποφάσεις από το Eurogroup.

«Το θέμα είναι να εφαρμόσουμε μια πολιτική που θα αντέχει και σήμερα και αύριο και μεθαύριο. Δεν είναι η ώρα για επιπολαιότητα και για τζάμπα μαγκιές. Πειθαρχία απαιτείται. Ο πόλεμος για τον οποίον μίλησα δεν τελείωσε, μόλις ξεκίνησε. Το ότι έχουμε μια κυβέρνηση που έδρασε δυναμικά από την αρχή και λειτουργεί συντονισμένα μαζί και με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, είναι αυτήν την ώρα ένα πλεονέκτημα για τη χώρα. Πλεονέκτημα αποτελεί επίσης ότι δεν έχουμε ακρότητες από την αντιπολίτευση και έτσι θα προχωρήσουμε», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
οικονομία, αγορά, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, καύσιμα, Κωστής Χατζηδάκης, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK