ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

«Την ίδια ώρα, η Ευρώπη από +1,5% του ΑΕΠ τώρα εκτιμά ότι θα πάει στο -1,5% του ΑΕΠ» τόνισε ο υπουργός Οικονοκικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, και μίλησε για το πόσο επηρεάζονται η οικονομία και η ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας και της ΕΕ από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.

«Αυτά που ανακοινώσαμε σήμερα, ουσιαστικά καλύπτουν το διάστημα μέχρι το τέλος Απριλίου. Ανάλογα με τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, πρέπει να δούμε πως θα δράσουμε για τους επόμενους μήνες. Μπορεί να επαναληφθούν, μπορεί να εμπλουτιστούν και να αυξηθούν αυτά τα μέτρα», υποστήριξε ο κ. Σταϊκούρας.

Στη συνέχεια, μιλώντας για το Eurogroup, και τις αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί, επεσήμανε στο Eurogroup πετύχαμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει.

«Η εκτίμηση μας είναι ότι σε ότι αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης φέτος, θα κινηθούμε λίγο πάνω από το 0% του ΑΕΠ, όταν η Ευρώπη από +1,5% του ΑΕΠ τώρα εκτιμά ότι θα πάει στο -1,5% του ΑΕΠ. Είναι μια ρεαλιστική εκτίμηση μας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μειωμένα έσοδα, λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό. Αυτά θα εξαιρεθούν από τους στόχους και πλέον δεν υπάρχει ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Δεν μπήκε άλλος στόχος, διότι δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι. Ακόμη, όποιες δαπάνες κάνουμε για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι εκτός των στόχων» υπογράμμισε.

Επίσης, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, ανέφερε πως θα υπάρξουν μέτρα στήριξης, ανάλογα εκείνων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν υποχρεωτικά, και για τις επιχειρήσεις που οικειοθελώς κατεβάζουν ρολά, λόγω έλλειψης εμπορικής κίνησης και τζίρου.

Όπως είπε ο Υπ. Οικονομικών, «Τα μέτρα δεν αφορούν όλους, αλλά εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Είμαστε εδώ για να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα, με την όποια προνοητικότητα υπάρχει, καθώς ουδείς ξέρει τι θα γίνει».

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην κατρακυλήσουμε στο παρελθόν, γιατί υπήρχε μια δυναμική στην οικονομία, μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 και εκεί θα πρέπει να στηριχτούμε για την «επόμενη ημέρα», όταν αυτή έρθει, πρέπει να μείνουμε όρθιοι», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
επιχειρήσεις, Ανάπτυξη, Eurogroup, οικονομία, Χρήστος Σταϊκούρας, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK