21:17 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Νέες, ραγδαίες απώλειες σημειώθηκαν στην Wall Street εξαιτίας της διάδοσης του κορονοϊού. Ο Dow Jones έκλεισε κάτω από τις 20.000 μονάδες.

Η εξάπλωση του κορονοϊού απειλεί να ρίξει σε ύφεση τις οικονομίες τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να αδυνατεί να συνέλθει από τις επιπτώσεις του Covid-19.

Μάλιστα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κάτω από τις 20.000 μονάδες, κλείνοντας με απώλειες άνω του 6%.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones έχασε 1.338 μονάδες ή αλλιώς 6,3% και κατρακύλησε στις 19.898 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 131 μονάδες ή 5,18%, στις 2.398 μονάδες.

Επίσης, ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 344 μονάδες ή 4,7% στις 6.989 μονάδες.

Εντωμεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου, μειώθηκαν απότομα σχεδόν κατά 17%, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο τους σε 18 χρόνια, ενώ το αργό πετρέλαιο Brent έπεσε πάνω από 8%.

Αξίζει να σημειωθεί ταυτόχρονα πως και οι 50 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν καταγράψει επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 και, σύμφωνα με το Κέντρο Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ενώ παράλληλα 115 άτομα έχουν πεθάνει στη χώρα ως αποτέλεσμα της μόλυνσής τους από τον ιό.

Σημειώνεται επίσης, πως ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν, αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο του ιού, δήλωσε σήμερα ότι το καλύτερο φάρμακο για τη βουτιά της αγοράς στις ΗΠΑ θα ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ: «να κατεβάσει τα ρολά όλης της χώρας».

«Πρέπει να τα κλείσουμε όλα τώρα... αυτή είναι η μόνη απάντηση», δήλωσε ο ιδρυτής της Pershing Square Capital Management στο CNBC.

«Η Αμερική θα πάψει να υπάρχει όπως την ξέρουμε. Λυπάμαι που το λέω. Εκτός αν κάνουμε αυτή την επιλογή», κατέληξε ο κ. Άκμαν.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ανάπτυξη, επιχειρήσεις, οικονομία, χρηματιστήρια, χρηματιστήριο, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Wall Street, Dow Jones, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK