ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Η πανδημία του κορονοϊού COVID-19 έχει πλήξει και την αγορά πετρελαιοειδών, αφού την Τετάρτη (18/03) η τιμή του αμερικανικού αργού έκλεισε γύρω από τα 20 δολάρια ανά βαρέλι πέφτοντας, έτσι, σε ιστορικό χαμηλό 18 ετών.

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου έκλεισε την Τετάρτη (18/03) γύρω από τα 20 δολάρια ανά βαρέλι κατρακυλώντας, έτσι, σε ιστορικό χαμηλό 18 ετών εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, αλλά και την αύξηση παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Το West Texas Intermediate (WTI), που είναι βασισμένο στην αγορά της Νέας Υόρκης και είναι σημείο αναφοράς για τις τιμές των αργού στις ΗΠΑ, υποχώρησε στα 6,50 δολάρια ή 24%, κλείνοντας στα 20,83 δολάρια το βαρέλι.

Μάλιστα, έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των 20,06 δολαρίων, μέσα στην ημέρα, δηλαδή κάτω από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2002, όταν το WTI βρέθηκε στα 19,09 δολάρια.

Το Brent, επίσης, έκλεισε στα 26,69 δολάρια ανά βαρέλι, πέφτοντας κατά 3,72 δολάρια ή 12%.

Παρά τα μέτρα ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η διοίκηση του Ντόναλντα Τραμπ για να προσπαθήσει να στηρίξει τις αμερικανικές χρηματοπιστωτικές αγορές, το ξεπούλημα στον τομέα του πετρελαίου και στη Wall Street συνεχίστηκε λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ. 

Μέχρι στιγμής, η πανδημία έχει μολύνει περισσότερους από 8.000 Αμερικανούς και έχει σκοτώσει τουλάχιστον 120, κλείνοντας μεγάλα τμήματα της οικονομίας.

Η πτώση στην πετρελαϊκή αγορά, την Τετάρτη (18/03), απηχεί και την πρόβλεψη για τις τιμές από την Goldman Sachs, η οποία εκτίμησε ότι τόσο το WTI όσο και το Brent θα άγγιζαν -κατά μέσο όρο- τα 20 δολάρια ανά βαρέλι το δεύτερο τρίμηνο.

Η Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για όγδοη εβδομάδα και, μάλιστα, κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Μαρτίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, διαθέτοντας περίπου 13,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, τιμές, αργό πετρέλαιο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK