ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακτάει τις 500 μονάδες, καθώς ενισχύεται κατά 4,51% χάρη στην απόφαση της ΕΚΤ να συμπεριλάβει την Ελλάδα στο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Ράλι καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ανακτάει το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων, χάρη στη χείρα βοηθείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 4,51% και διαμορφώνεται στις 509 μονάδες, ανακτώντας ένα μικρό μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών.

Η ώθηση στην ελληνική αγορά δόθηκε από την απόφαση της ΕΚΤ να συμπεριλάβει την Ελλάδα στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, αξίας 750 δισ. δολαρίων, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, διευκρίνισε ότι το όφελος για την Ελλάδα θα διαμορφωθεί στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από τους μεγάλους κερδισμένους στο ταμπλό του Χ.Α. είναι η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία εκτινάσσεται στο +9%, ενώ στο +12% διαμορφώνονται τα κέρδη του ΟΤΕ και της Motor Oil. Από την πλευρά της, η Τράπεζα Πειραιώς κινείται στο +7%.

Σαφή βελτίωση παρατηρείται και στην αγορά ομολόγων, με το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου να υποχωρεί κατά 167 μονάδες βάσης και να περιορίζεται στο 2,245%.

Ίδια εικόνα και στην απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποια καταγράφει μείωση κατά 202 μονάδες βάσης στο 1,422%.

Tags:
ομόλογο, Ομόλογα, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, ΕΚΤ, Χρηματιστήριο Αθηνών, χρηματιστήριο, χρηματιστήρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK