ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 00
Βρείτε μας

Τρίμηνη αναστολή πληρωμών στις δόσεις δανείων για όσους θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Αναστολή τριών μηνών στην πληρωμή των δόσεων δανείων για όσους έχουν πληγεί από τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε τα εξής:

«Προτεραιότητα θα δοθεί και δίνεται για φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις) που επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των ληφθέντων από την κυβέρνηση ήδη μέτρων, και θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ».

Και προστίθεται:

«Για τη συγκεκριμένη ειδικά κατηγορία των άμεσα πληγέντων, οι τράπεζες, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων για διάστημα τριών μηνών».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τους δανειολήπτες

Η Ένωση Τραπεζών εξέδωσε ανακοίνωση για μέτρα στήριξης των φυσικών προσώπων που έχουν λάβει δάνεια, σημειώνοντας ότι οι τράπεζες συνεχίζουν να συνεργάζονται με την κυβέρνηση και τις εποπτικές αρχές και λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας και το μετριασμό των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, οι τράπεζες αποφάσισαν να προσφέρουν διευκολύνσεις στην πληρωμή δόσεων των ενήμερων δανείων τους για επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση. Η απόφαση ελήφθη μετά από στενή συνεργασία και σύσκεψη με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη.

Καταλήγοντας, η ένωση τραπεζών τονίζει ότι «ομάδες πολιτών (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων), που δεν πλήττονται από την κρίση θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων».
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
δανειολήπτες, κορονοϊός, τράπεζα, τράπεζες, δάνεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK