21:40 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε 177 άλλες χώρες του κόσμου.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο 188,27 μονάδων ή 0,95%, στις 20.087,19 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως χτες είχε πέσει κάτω από 20.000 μονάδες για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια, εν μέσω της διακοπής της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 βρέθηκαν να χάνουν έως και 3%.

Οι μετοχές των Netflix και Facebook κέρδισαν 5,3% και 4,2% αντίστοιχα, ενώ εκείνη της Amazon σημείωσε άνοδο 2,8%.

Τραμπ: Με θεωρώ έναν πρόεδρο σε καιρό πολέμου

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο κ. Τραμπ διεμήνυσε πως θα τεθεί σε εφαρμογή ένας νόμος του 1950, στον πόλεμο της Κορέας.

Οι διατάξεις του «Defence Production Act», επιτρέπουν στην κυβέρνηση της χώρας να πιέσει την αμερικανική βιομηχανία να παράξει πιο γρήγορα τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες, ενώ έκτοτε, ο συγκεκριμένος νόμος έχει ενεργοποιηθεί ξανά, περισσότερες από 50 φορές.

Ακόμη, ο Αμερικανός δήλωσε πως: «με θεωρώ, με κάποιον τρόπο, ως έναν πρόεδρο σε καιρό πολέμου. Πρόκειται για έναν πόλεμο που διεξάγουμε, πρόκειται για μια πολύ πολύ δύσκολη κατάσταση».

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
χρηματιστήριο, χρηματιστήρια, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, κορονοϊός, COVID-19, Wall Street, Dow Jones
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK