02:13 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2319)
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκεται σε επικοινωνία με τους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Διευκολύνσεις για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού βρίσκονται στο επίκεντρο επαφών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην ατζέντα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρίσκονται και εκπτώσεις για τους συνεπείς πελάτες.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως οι όποιες ρυθμίσεις διευκόλυνσης θα γίνουν μέσω του υπουργείου Οικονομικών, με το κόστος να καλύπτεται από το κράτος, αλλά και τις επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιπλέον μέτρα για τους πελάτες.

Βάσει πληροφοριών του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο «πάγος» που έχει μπει στις οικονομικές συναλλαγές λόγω του κορονοϊού έχει ήδη επιπτώσεις στην εξόφληση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις υπουργείου – παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, όπου συζητήθηκε και το ζήτημα των αποκοπών για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Πάντως, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει διαμηνύσει πως δεν θα υπάρξει ανοχή σε στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Εκτός από τη μείωση των εσόδων των προμηθευτών, συζητήθηκε και η μείωση του κόστους προμήθειας λόγω της πτώσης των τιμών χονδρικής και των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως πρέπει να στηριχθούν οι ευάλωτες ομάδες, οι επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι που έμειναν προσωρινά χωρίς δουλειά, με «ζυγισμένες» ωστόσο κινήσεις.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2319)
Tags:
Κωστής Χατζηδάκης, ηλεκτρική ενέργεια, ενέργεια, ηλεκτρικό ρεύμα, ΔΕΗ, ρεύμα, COVID-19, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK