ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 04
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε νέες διευκρινίσεις για τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Νέες διευκρινίσεις για τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όλοι όσοι λάβουν τα 800 ευρώ, θα δέχονται μία κλήση από τις εισπρακτικές και θα τους ρωτάνε αν δέχονται τρίμηνη αναστολή. Θα απαντούν “ναι” και όλα καλά» εξήγησε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Και πρόσθεσε: «Αν δεν δώσει την έγκριση ο πελάτης, τότε η οφειλή “κοκκινίζεται” και τοκίζεται».

Πρόκειται, ωστόσο, όπως έσπευσε να συμπληρώσει, για μία τυπική διαδικασία.

Το ίδιο ακριβώς, θα ισχύσει και για τις επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα πλήττονται από τον COVID-2019, αλλά και για τις ευπαθείς ομάδες.

Από το παραπάνω, βέβαια, εξαιρούνται όσοι δεν έχουν επηρεαστεί από την υγειονομική κρίση, με τον κ. Γεωργιάδη να επικαλείται ως παράδειγμα ένα ζευγάρι δημόσιων υπαλλήλων.

«Θα συνεχίσουν κανονικά οι οχλήσεις, αν και με μειωμένο ρυθμό» εξήγησε, μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος υπουργός, το βράδυ της Τετάρτης, ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των εισπρακτικών εταιρειών.

«Όσο διαρκεί αυτή η κρίση, δεν νοείται καμία όχληση σε πολίτη. Η οικονομία σταμάτησε και ως εκ τούτου, αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες».

Ωστόσο, κατόπιν αντιδράσεων των συγκεκριμένων εταιρειών, αποφασίστηκε να υπάρξει μία και μοναδική όχληση στις πληττόμενες ομάδες, προκειμένου να ζητηθεί η συναίνεσή τους  για την αναστολή των οφειλών το επόμενο τρίμηνο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συνέχιση των τηλεφωνικών κλήσεων προς όσους δεν έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ληξιπρόθεσμα χρέη, Χρέη, κορονοϊός, κοροναϊός, Άδωνις Γεωργιάδης, εισπρακτικές εταιρίες, εισπρακτική εταιρεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK