ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
0 10
Βρείτε μας

Επικοινωνία με την επίτροπο για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις Ελίζα Φερέιρα είχε σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την επίτροπο για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις Ελίζα Φερέιρα επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, ο πρωθυπουργός ζήτησε από την επίτροπο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης που έχει προκύψει με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ευελιξία για τη χρήση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Χθες Πέμπτη, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης, ότι ο Προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται προκειμένου να στηριχθεί η πληγείσα οικονομία.

«Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνολικά πρόκειται, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή προσθετής ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σήμερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μάλιστα και την τρίτη δέσμη μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
Tags:
χρηματοδότηση, ΕΣΠΑ, ΕΕ, Κυριάκος Μητσοτάκης, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK