18:56 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Κύριος στόχος για τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο είναι ο περιορισμός εξάπλωσης του κορονοϊού κατά τρόπο που θα προσφέρει εμπιστοσύνη ότι το οικονομικό σοκ θα είναι προσωρινό.

«Αρκετά σοβαρός» θα είναι ο αντίκτυπος της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με μακρά επεκτατική περίοδος και υψηλά ποσοστά απασχόλησης η παγκόσμια οικονομία θα αντιμετωπίσει το τρέχον σοκ. 

Ο επικεφαλής του τμήματος του διεθνούς οργανισμού στρατηγικής πολιτικής και αξιολόγησης Μάρτιν Μίλεϊσεν, αναφέρει σε podcast του ΔΝΤ θέτει ως κύριο στόχο για τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο τον περιορισμό εξάπλωσης της COVID-19 κατά τρόπο που θα προσφέρει εμπιστοσύνη ότι το οικονομικό σοκ θα είναι προσωρινό.

«Τράπεζες και κυβερνήσεις έχουν λάβει μέτρα άνευ προηγουμένου για να παρέχουν ρευστότητα στις αγορές και να τις κρατήσουν σε λειτουργία “και ίσως περισσότερα θα χρειαστούν”, αλλά τα βήματα αυτού του είδους θα πρέπει να συντονιστούν διεθνώς για να ενισχυθεί η επίδρασή τους», σημειώνει επίσης ο ίδιος.
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
οικονομία, COVID-19, κορονοϊός, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK