ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
0 0 0
Βρείτε μας

«Η ελληνική κοινωνία πρέπει να βγει και θα βγει όρθια από αυτή την μεγάλη δοκιμασία» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Σταϊκούρας, έπειτα από την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Ecofin.

δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση των 27 υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προέβη ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπισης της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα ληφθούν τα μέτρα: «για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας, της ρευστότητας των επιχειρήσεων, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, αποκλείνοντας από τον μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης για όσο διαρκεί η κρίση του κορονοϊού».

Ακόμη, επεσήμανε πως η χώρα μας ισότιμα σε δημοσιονομικό επίπεδο διαθέτει όλους τους αναγκαίους βαθμούς ευελιξίας με σύνεση και επιμέλεια, έγκυρα και αποτελεσματικά την πανδημία.

«Η ζημιά στην οικονομία, η οποία θα είναι σημαντική, πρέπει να είναι αναστρέψιμη το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε επίσης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και ταυτόχρονα υποστήριξε πως: «το σύστημα δημόσιας υγείας έχει και θα έχει όσους πόρους χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί με επάρκεια η πρωτόγνωρη κρίση»,

Παράλληλα, επεσήμανε πως σήμερα προέχει η ατομική ευθύνη και η συλλογική ευθύνη «για να εξέλθουμε από την κρίση με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες» ενώ η ελληνική κοινωνία «πρέπει να βγει και θα βγει όρθια από αυτή την μεγάλη δοκιμασία».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
Tags:
μέτρα προστασίας, Μέτρα, οικονομία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Χρήστος Σταϊκούρας, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK