08:25 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κρίση που έχει προκύψει με τον κορονοϊό θα μπορούσε να είναι χειρότερη από την οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε το 2008, ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από την εξάπλωση του κορονοϊού μπορεί να αποδειχτούν χειρότερες ακόμα και από την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008, προειδοποίησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

«Πάντως το 2021 αναμένουμε να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας», υπογράμμισε η κ. Γκεοργκίεβα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, σημείωσε στη συνέχεια πως το καλύτερο μέτρο για την ανάκαμψη των οικονομιών όλων των χωρών από το σοκ, είναι το να υπάρξει μέριμνα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, με ταυτόχρονη ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Μάλιστα, εξέφρασε την ανάγκη συνεργασίας όλων των χωρών για την προστασία των ανθρώπων και τον περιορισμό των οικονομικών απωλειών.

Ακόμη, η επικεφαλής του ΔΝΤ χαιρέτισε τις έκτακτες δράσεις που έχουν λάβει όλα τα κράτη για τη μείωση των επιπτώσεων της πανδημίας στις οικονομίες τους, όμως υπογράμμισε ότι θα απαιτηθούν περισσότερα μέτρα από τις κυβερνήσεις για τις δημοσιονομικές πολιτικές.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Οικονομική κρίση, οικονομία, ΔΝΤ, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK