03:10 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2319)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ΣΕΒ εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για το πώς πρέπει να πράξει ο εκάστοτε επιχειρηματίας, όταν αντιληφθεί την ύπαρξη κρούσματος κορονοϊού ανάμεσα στους εργαζομένους.

Αναλυτικές οδηγίες για την ορθή λειτουργία των επιχειρήσεων εν καιρώ κορονοϊού εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας (ΣΕΒ), στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΒ παραθέτει έναν «οδηγό» για το τι πρέπει να πράξει ο κάθε επιχειρηματίας, σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος του COVID-2019:

Αναλυτικά, τα τρία αναγκαία βήματα:

  • Ενημερώνεται ο προϊστάμενος (ή ιατρός εργασίας αν υπάρχει) και ο εργαζόμενος απομακρύνεται άμεσα λαμβάνοντας και όλα τα απαραίτητα μέτρα. 
  • Ειδοποιείται άμεσα ο ΕΟΔΥ ώστε να παράσχει τις απαραίτητες οδηγίες. 
  • Απολυμαίνεται ο χώρος μετά την αποχώρηση του εργαζόμενου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ το ίδιο γίνεται και σε κάθε χώρο από όπου έχει περάσει.

«Είναι αναγκαίο να γίνει αντιληπτό από όλους ότι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι έχουν αμοιβαία συμφέροντα και στην κρίση αυτή λειτουργούν μαζί» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο ΣΕΒ. 

Και προσθέτει: «Με δεδομένο ότι η προστασία της υγείας και τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού είναι η πρώτη προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις, εξίσου σημαντικό είναι να διασφαλιστεί παράλληλα η οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων, για την προσφορά των απαραίτητων αγαθών και υπηρεσιών στους πολίτες, για τη διατήρηση του παραγωγικού ιστού την επόμενη μέρα, και για την προστασία των θέσεων εργασίας».

«Κάθε επιχείρηση καλείται να προσαρμοστεί στις σημερινές  πρωτόγνωρες συνθήκες, προστατεύοντας τους εργαζόμενους, διατηρώντας τη λειτουργία, τις γραμμές εφοδιασμού, ενέργειας, επικοινωνίας και συναλλαγών, σε απρόβλεπτο προς το παρόν, χρονικό ορίζοντα» καταλήγει η ενημέρωση του ΣΕΒ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 695 και των νεκρών σε 17.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2319)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, επιχειρηματίας, επιχειρήσεις, ΣΕΒ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK