04:21 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1965)
0 0 0
Βρείτε μας

Έρευνα του ΕΒΕΑ αποτυπώνει την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και τις επιχειρήσεις, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η ανησυχία των Ελλήνων για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, όπως προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και της εταιρείας Pulcse.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα ευρήματα, το 83% ανησυχεί «αρκετά έως πολύ», ενώ το 94% εκτιμά ότι η πανδημία θα επηρεάσει αρνητικά τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, το 54% δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία της οικονομίας και το 51% εκφράζεται αρνητικά για τις προοπτικές της προσωπικής οικονομικής κατάστασής του.

Στον αντίποδα, το 45% δηλώνει αισιόδοξο για την ελληνική οικονομία και το 48% για την προσωπική του κατάσταση, αντιστοιχως.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 53% αποτιμά θετικά τις κινήσεις για την προσέλκυση των επενδύσεων, έναντι του 42% το οποίο αξιολογεί αρνητικά το Μαξίμου.

Ειδικά για τα μέτρα άμβλυνσης των συνεπειών του κορονοϊού, το 73% εκφράζεται θετικά και επισημαίνει ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο, το 55% διευκρινίζει ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα, καθώς τα υπάρχοντα δεν είναι αρκετά για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

«Είναι εμφανές ότι το κλίμα στην αγορά έχει επιδεινωθεί εντυπωσιακά από την αρνητική ψυχολογία αλλά και τα πραγματικά προβλήματα που έχουν προκληθεί από την πανδημία του κορονοϊού» δήλωσε, παρουσιάζοντας την έρευνα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Από την αρχή της νέας αυτής υγειονομικής κρίσης, το ΕΒΕΑ και σύσσωμη η Επιμελητηριακή Κοινότητα, επιτελώντας το θεσμικό τους ρόλο, είχαν επισημάνει προς την Πολιτεία τις αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν και στην αγορά και γενικότερα στην οικονομία» έσπευσε να υπενθυμίσει.

Και κατέληξε: «Πρέπει να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και με συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας, των εκπροσώπων της αγοράς και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1965)
Tags:
ελληνική οικονομία, κρούσματα, κρούσμα, κοροναϊός, κορονοϊός, δημοσκόπηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK