13:28 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2332)
112
Βρείτε μας

«Η κατάσταση στην οικονομία έχει επιδεινωθεί ραγδαία» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας σε νέο μήνυμά του για τις επιπτώσεις για τον κορονοϊό.

Για την κατάσταση στην οικονομία λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε νέο του μήνυμα, την Τρίτη.

Σε ανακοινώσεις για νέα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης προχώρησαν και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για «ραγδαία επιδείνωση στην οικονομία», ενώ δήλωσε ότι θα υπάρξει ύφεση το 2020.

«Δημιουργούμε κύκλους οικονομικής για τμήματα του πληθυσμού που πλήττονται σημαντικά», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών κάθε κοινωνικής ομάδας, υπενθυμίζοντας ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί τρεις δέσμες μέτρων.

«Καλύπτουμε για τον Μάρτιο ένα σημαντικό κομμάτι του ενεργού πληθυσμού που πλήττεται τις τελευταίες εβδομάδες», σημείωσε.

Υπογραμμίζοντας τη ραγδαία επιδείνωση που καταγράφεται στην οικονομία, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα «διευρύνεται σημαντικά το πλαίσιο προστασίας», ενώ «θα υλοποιηθούν πολιτικές με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής».

«Κατανέμουμε δίκαια το βάρος της οικονομικής κρίσης», τόνισε ο υπουργός και σημείωσε ότι με πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, καλύπτονται 600.000 επιχειρήσεις, 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί - το 60% των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «η κρίση είναι βαθιά» και ότι η οικονομία «θα γυρίσει σε ύφεση το 2020» αλλά «αυτό θα ξεπεραστεί».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2332)
Tags:
οικονομία, μέτρα προστασίας, Ελλάδα, κορονοϊός, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK