10:43 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1966)
0 0 0
Βρείτε μας

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, στη σκιά της κρίσης που προκαλεί η πανδημία κορονοϊού.

Ειδικές πλατφόρμες αποζημίωσης προβλέπονται στο νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σήμερα Τρίτη δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως μέχρι τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα για τους εργοδότες, οι επιχειρήσεις των οποίων πλήττονται από την κρίση που πυροδότηση ο κορονοϊός.

Είπε επίσης πως την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους.

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε εξάλλου αναστολή ασφαλιστικών εισφορών σημειώνοντας πως η πληρωμή τους θα γίνει τμηματικά από τις 1 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον ανέφερε ότι δίδεται αποζημίωση 800 ευρώ σε εκείνους οι οποίοι έχουν απολυθεί ή αποχώρησαν οικειοθελώς μέχρι τις 20 Μαρτίου και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

Υπενθυμίζεται πως, μεταξύ άλλων, οι κυβερνητικές αποφάσεις αφορούν τα ενοίκια  - μισθώματα, καθώς οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό θα πληρώνουν το 60% του μισθώματος.

Το υπόλοιπο 40% θα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το κράτος.

Το ίδιο ακριβώς θα ισχύει και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχασαν ή αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας των επιπτώσεων του ιού.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1966)
Tags:
Μέτρα, Κυβέρνηση, ενοίκιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK