08:14 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ξεκίνησε να λειτουργεί η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για τους εργοδότες που θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα των 800 ευρώ.

Ξεκίνησε να λειτουργεί από αργά το βράδυ στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, η πλατφόρμα όπου οι εργοδότες που έχουν αναστείλει τη λειτουργία της επιχείρησης τους, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, θα χρησιμοποιήσουν ώστε να καταβληθεί στους εργαζόμενους η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Για την καταβολή του επιδόματος θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση με τα στοιχεία τους και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, σε πλατφόρμα που θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εργασίας, με τη διεύθυνση supportemployees.yeka.gr.

Τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι συνιστάται να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την συμπλήρωση των στοιχείων ενώ υπενθυμίζεται πως αν διαπιστωθεί ψευδής δήλωση για προσωπικό όφελος, επισείονται ποινές μέχρι και 10 ετών.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι καταβολές των επιδομάτων στους εργαζόμενους θα γίνει μεταξύ 1ης και 20 Απριλίου, αναλόγως της ημερομηνίες που θα έχουν κατατεθεί τα στοιχεία στην ΕΡΓΑΝΗ αλλά και της ημερομηνίας της δικής τους αίτησης στην πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας.

Η κατάθεση των στοιχείων από τους εργοδότες στην πλατφόρμα που «άνοιξε» σήμερα στην ΕΡΓΑΝΗ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενώ οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που είναι εν λειτουργία, αλλά έχουν πληγεί και έχουν συμπεριληφθεί στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, μπορούν έως τις 20 Απριλίου να κάνουν τις αιτήσεις τους, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, που επεσήμανε πως οι εργαζόμενοι θα μπορούν να συμπληρώσουν το δικό τους έντυπο από την 1η Απριλίου.

Tags:
Γιάννης Βρούτσης, εργασία, επίδομα, ΕΡΓΑΝΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK