00:52 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Την έκδοση ομολόγου-Corona για τη διάθεση σημαντικών κονδυλίων στην υγειονομική κρίση του κορονοϊού COVID-19 ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και 9 ηγέτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σημερινή επιστολή τους.

Συγκεκριμένα οι ηγέτες με επιστολή τους στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τόνισαν την ανάγκη να εργαστούν όλοι από κοινού σε ένα κοινό χρεωστικό λογαριασμό που θα εκδοθεί από κάποιον ευρωπαϊκό θεσμό, για να συγκεντρωθούν κεφάλαια στην αγορά… προς όφελος των Κρατών μελών…. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των οικονομικών ζημιών που θα προκληθούν από την πανδημία κορονοϊού.

«Αυτός ο κοινός χρεωστικός τίτλος θα πρέπει να είναι επαρκούς μεγέθους και διάρκειας προκειμένου να είναι πλήρως αποτελεσματικός και να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναχρηματοδότησης τώρα ή στο μέλλον» επισημαίνεται στην επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Αξίζουν να σημειώσουμε ότι την επιστολή υπογράφουν εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό και οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Σλοβενίας, του Βελγίου.

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης, κορονοϊός, COVID-19
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK