21:23 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τα μέτρα της κυβέρνησης για τον νέο κορονοϊό και συγκεκριμέν αυτό της εκ περιτροπής εργασίας μίλησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

«Προσωρινά» αλλά «αναγκαία», χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία από τον κορονοϊό.

«Έκτακτα, προσωρινά, αλλά αναγκαία, είναι τα μέτρα που λαμβάνουμε για να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας απέναντι στον κίνδυνο της κατάρρευσης», σημείωσε.

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε και για το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.

«Η πρωτοφανής παράλυση στην οποία εξαναγκάζει την οικονομία η οργανωμένη αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επιπολαιότητες και λαϊκισμούς: νοιαζόμαστε για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, δεν αδιαφορούμε για τις επιχειρηματικές ανάγκες και τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν. Τους θέλουμε όλους όρθιους την επόμενη μέρα. Προτιμούμε την εργασία από την ανεργία. Προτιμούμε να υπάρχουν ζωντανές επιχειρήσεις, ειδικά μικρομεσαίες, την επόμενη μέρα, παρά καθόλου επιχειρήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ως προς το ζήτημα της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι, από την πρώτη στιγμή, ο πρωθυπουργός έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία.

«Να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και τον άνθρωπο. Να διασώσουμε τις θέσεις εργασίας» υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης.

Ως προς τις προοπτικές του 2020 στην οικονομία και την απασχόληση στη χώρα μας, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι, όπως ανακοίνωσαν τα κράτη μέλη της Ομάδας των Είκοσι (G20) το 2020, όλες οι οικονομίες της Ευρώπης θα βρεθούν σε ύφεση, μαζί με αυτές και η Ελλάδα.

Ενδεικτικό της κρίσης που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ότι 60.000 επιχειρήσεις υπέβαλαν στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» αίτηση για τα μέτρα στήριξης μέσα σε μία ημέρα.

«Γι' αυτό, καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα και να αντιστρέψουμε όλους τους αρνητικούς δείκτες και να βάλουμε μπροστά την οικονομία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε την Τρίτη τα νέα μέτρα ανακούφισης της κυβέρνησης, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1999)
Tags:
Κυβέρνηση, Μέτρα, κορονοϊός, Γιάννης Βρούτσης, Υπουργείο Εργασίας, θέσεις εργασίας, εργασία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK