03:44 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1965)
0 0 0
Βρείτε μας

Την αναστολή των χρεωλυτικών δόσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο για συνεπείς δανειολήπτες και επιχειρήσεις ζητά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Να ανασταλούν οι χρεωλυτικές δόσεις έως τον Σεπτέμβριο για συνεπείς δανειολήπτες και επιχειρήσεις ζητά από τις τράπεζες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Οι τράπεζες οφείλουν πλέον, με μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας, να ενεργήσουν, όπως ξεκίνησαν να κάνουν, προς την κατεύθυνση που έχει συμφωνηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

Οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών αρχών, σύμφωνα με τον υπουργό, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Τα μέτρα σχετίζονταν με την προσωρινή αναστολή πληρωμών χρεολυσίων δανείων προς τις τράπεζες για τους συνεπείς δανειολήπτες και επιχειρήσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Χθες Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών σημείωσε πως οι τράπεζες θα μπορούν να χειριστούν με μεγαλύτερη ευελιξία την λογιστική καταγραφή των «κόκκινων δανείων».

Σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούν να εφαρμόσουν το παλαιότερο σύστημα λογιστικής καταγραφής και απεικόνισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των προβλέψεων που οφείλουν να διενεργούν τα πιστωτικά ιδρύματα.

«Οι διευκρινίσεις αυτές, ιδίως αναφορικά με την ευελιξία στην εποπτική και λογιστική αντιμετώπιση των ρυθμίσεων δανείων και την αναγνώριση του πιστωτικού κινδύνου, θα διευκολύνουν τις αποφάσεις των τραπεζών, στην επιβεβλημένη προσπάθειά τους να στηρίξουν τους συνεπείς δανειολήπτες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά», συμπληρώνει η ανακοίνωση του υπουργού.

Παρόμοια ανακοίνωση, για λογιστικά θέματα, εξέδωσε και η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1965)
Tags:
οικονομία, δάνεια, δάνειο, τράπεζες, κορονοϊός, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK