11:58 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1996)
0 10
Βρείτε μας

Στην πάταξη της αισχροκέρδειας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, επικεντρώνεται το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Άδωνη Γεωργιάδη,

Άμεσα έλεγχοι θα γίνονται όπου καταγγέλλεται αισχροκέρδεια ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όπου εντοπίζουν οι καταναλωτές αισχροκέρδεια να κάνουν καταγγελίες στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στην τηλεφωνική γραμμή 1520 και θα γίνεται άμεσα έλεγχος», σημείωσε.

Επίσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN προανήγγειλε την επιβολή εντός της ημέρας των πρώτων προστίμων σε εταιρείες που κερδοσκοπούν .

Μάλιστα, όπως είπε, για μια από αυτές τις περιπτώσεις επιχειρήσεων, έχει ενημερωθεί ήδη η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αγώνας δρόμου για τα αντισηπτικά

Αναφορικά με την επάρκεια στην αγορά, σε αντισηπτικά, είπε πως κάθε μέρα γίνεται τροφοδοσία στην αγορά αλλά δεν επαρκούν γι αυτό και ισχύει το μέτρο των δύο συσκευασιών ανά πελάτη.

Σημείωσε ακόμα πως μέσα στις επόμενες ημέρες εταιρεία καλλυντικών θα προσθέσει στην ημερήσια παραγωγή της χώρας άλλα 250.000 τεμάχια αντισηπτικών για την κάλυψη των αναγκών οι οποίες είναι γύρω στο ένα εκατομμύριο.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης, πως  οι ημερήσιες παραλαβές των σούπερ μάρκετ σε αντισηπτικά και μαντιλάκια αγγίζει τα 500.000 τεμάχια αλλά εξαντλούνται γρήγορα.

Νέες επιχειρήσεις θα ενταχθούν στα μέτρα

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα για τις επιχειρήσεις ο υπουργός προανήγγειλε την είσοδο και άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπως είναι οι δικηγόροι και τα ζαχαροπλαστεία όχι όμως τα ζαχαροπλαστεία - φούρνοι.

«Ο χρονικός ορίζοντας της κρίσης είναι απροσδιόριστος», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι κρίσιμο όσοι κλάδοι μπορούν να μείνουν ανοικτοί να παραμείνουν, γιατί όσο πιο μεγάλη είναι η οικονομική ζημία τόσο πιο δύσκολο θα είναι μετά».

Τι θα γίνει με τις εισπρακτικές 

Αναφορικά με τις οχλήσεις από δικηγορικές και εισπρακτικές εταιρείες, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες και θα υπάρξει μία όχληση υποχρεωτικά διότι χρειάζεται η συναίνεση του δανειολήπτη για την αναστολή πληρωμής, αλλά όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, η αναστολή δεν αφορά όλες τις κατηγορίες αλλά αυτούς που έχουν πληγεί.

«Δεν γίνεται να καταστρέψουμε όσα με τόσο κόπο κατακτήσαμε την προηγούμενη 10ετία. Πρέπει να διατηρηθεί η κουλτούρα πληρωμών», είπε. Και συμπλήρωσε: «με αγωνία σας το λέω, ότι όσοι έχουν να πληρώσουν πρέπει να πληρώσουν γιατί αν τα έσοδα πάνε στο μηδέν δεν θα το αντέξουμε».

Για την πιθανότητα να κλείσουν οι λαϊκές αγορές είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο συμπλήρωσε ότι όλα εξαρτώνται από την υγειονομική κατάσταση.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1996)
Tags:
πρόστιμα, αγορά, πρόστιμο, Άδωνις Γεωργιάδης, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK