09:06 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2410)
0 10
Βρείτε μας

Ο ΟΑΕΔ προχωρά στην πρόωρη προπληρωμή σειράς επιδομάτων, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Να προπληρωθούν πολύ νωρίτερα φέτος τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο των μέτρων για την στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, θα προπληρωθεί πολύ νωρίτερα το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το δώρο Πάσχα.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, θα ξεκινήσει η προπληρωμή:

  • Των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από τις 31 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 3 Μαΐου 2020.
  • Των Δώρων Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω κατάθεσης απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από αυτούς.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2410)
Tags:
μητρότητα, δώρο Πάσχα, βοήθημα ανεργίας, Ανεργία, Επιδόματα, ΟΑΕΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK