ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1718)
0 0 0
Βρείτε μας

Το δώρο Πάσχα θα μπορεί να δοθεί μέχρι 30 Ιουνίου λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με αναφορές για νέο νόμο που φέρνει η κυβέρνηση.

Νόμος για το δώρο Πάσχα αναμένεται να δημοσιευτεί το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Ο νόμος θα προβλέπει ότι το δώρο Πάσχα θα μπορεί να δοθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που πλήττονται και σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, εξετάζεται το δώρο Πάσχα να πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για το διάστημα που αναλογεί στο χρόνο που μπήκε «λουκέτο» λόγω του κορονοϊού.

Τι έχουν δηλώσει υπουργοί για το δώρο Πάσχα

Υπενθυμίζεται ότι για το δώρο Πάσχα και το πότε μπορεί να καταβληθεί έχουν μιλήσει αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα.

Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του, αλλά δίνεται η δυνατότητα να καταβληθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις από όλες τις επιχειρήσεις, είχε ανακοινώσει προ δύο εβδομάδων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες, δίνουμε τη δυνατότητα στους εργοδότες η καταβολή να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις ώστε να ανακουφίσουμε τις επιχειρήσεις από τις δυσμενείς συνέπειες και να πετύχουμε δίκαιη διασπορά στο σύνολο της οικονομίας», είχε πει ο κ. Σταϊκούρας.

Ερωτηθείς για το δώρο Πάσχα σε σχέση με τις εταιρίες που δεν έχουν πληγεί αλλά λειτουργούν κανονικά, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχε δηλώσει ότι θα πρέπει να το δώσουν στους εργαζόμενους κανονικά.

«Για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ θα καταβάλλουν το δώρο κανονικά και υποχρεωτικά με βάση το νόμο», είχε δηλώσει ο κ. Βρούτσης.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1718)
Tags:
επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, δώρο Πάσχα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK