17:55 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Εξακολουθεί την αρνητική του στάση για την έκδοση κορονο-ομολόγων το Βερολίνο, για αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από τον κορονοϊό.

Την πρόταση για έκδοση κορονο-ομολόγων ώστε να ξεπεραστούν οι οικονομικές επιπτώσεις από την κρίση του κορονοϊού απορρίπτει ξανά το Βερολίνο, εκτιμώντας πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας είναι πιο κατάλληλο εργαλείο.

«Είναι σαφές ότι η κρίση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη και ότι σε αυτή την πρόκληση θα δοθεί ευρωπαϊκή απάντηση. Αυτό συμφώνησαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και αυτό εν μέρει έχουν ήδη εφαρμόσει οι υπουργοί Οικονομικών (...) Το θέμα τώρα είναι πόσο γρήγορα και πόσο αποτελεσματικά μπορούν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι - στο ότι πρέπει να δοθεί γρήγορη, αποτελεσματική και αλληλέγγυα βοήθεια. Για αυτό ακριβώς δημιουργήθηκε ο ΕΜΣ και είναι έτοιμος τώρα να δράσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επισήμανε ότι η αλληλεγγύη στην Ευρώπη εκφράζεται και με άλλους τρόπους.

Παρέπεμψε δε στην καθημερινή μεταφορά από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ασθενών από την Ιταλία και την Γαλλία για περίθαλψη στην Γερμανία.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό και ορατό δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πριν λίγες ημέρες, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, όπως χαλάρωση των κανόνων για τα χρέη των κρατών – μελών και την έκδοση κοινών ομολόγων της ευρωζώνης για να περιορίσει τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Βερολίνο, Γερμανία, οικονομία, Ευρώπη, ομόλογο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK