ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στο μέτρο των 800 ευρώ, ενώ επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η δημόσια υγεία και έπεται η οικονομία.

«Αυτό που προέχει τώρα είναι η δημόσια υγεία και έπεται η οικονομία». Αυτό ήταν το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος κλήθηκε να αναφερθεί στα έκτακτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης για την άμβλυνση των συνεπειών του κορονοϊού.

Μιλώντας στον «ΑΝΤ1», ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας παραδέχθηκε ότι «αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη εξίσωση με δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά και αρκετές άγνωστες παραμέτρους με κυριότερη αυτή της διάρκειας της κρίσης».

Μεταξύ άλλων, ειδική μνεία έκανε στο επίδομα των 800 ευρώ, το οποίο αφορά 1,7 εκατομμύρια μισθωτούς και 800.000 επαγγελματίες, ανάμεσα στους οποίους και οι οικοδόμοι – υδραυλικοί.

Διαβεβαίωσε δε, ότι «θα αντιμετωπίζουμε συνεχώς όσα προβλήματα προκύπτουν», ενώ αναφερόμενος στους ανέργους, ανακοίνωσε την επέκταση της καταβολής του σχετικού επιδόματος.

Τέλος, προανήγγειλε ειδική πρόνοια για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων λάβουν μόλις το 60% του ενοικίου για τον μήνα Απρίλιο.

Πρόκειται για ακίνητα, τα οποία έχουν ενοικιαστεί από επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης ή για σπίτια, τα οποία έχουν ενοικιαστεί από εργαζόμενους των παραπάνω επιχειρήσεων.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
Tags:
επιχειρήσεις, εργαζόμενος, εργαζόμενοι, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, ελληνική οικονομία, Οικονομική κρίση, οικονομία, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK