12:09 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την Τετάρτη 1η Απριλίου θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ  συνολικά 22 εκατομμύρια ευρώ σε 9.952 δικαιούχους, αγρότες και ασφαλισμένους στον φορέα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, το ακριβές ποσό ανέρχεται σε 22.001.409 ευρώ και, όπως τόνισε, αφορά «αποζημιώσεις σε καταστροφές φυτικού και ζωικού κεφαλαίου του έτους 2019» σε 9.952 δικαιούχους.

«Εντός του μήνα Απριλίου θα καταβληθεί μια ακόμη δόση αποζημιώσεων, για όλες τις νέες εκθέσεις εκτιμήσεων οι οποίες θα έχουν εκκαθαριστεί» και υπογράμμισε μεταξύ άλλως πως «περαιτέρω και με τη συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, σχεδιάζουμε μια νέα αισιόδοξη εποχή ασφαλίσεων, αξιόπιστων εκτιμήσεων των ζημιών και φερεγγυότητας του Οργανισμού μας», τόνισε ο πρόεδρος.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ, επισημαίνει πως ορισμένες καταβολές αποζημιώσεων αφορούν πίνακες ζημιάς που δεν έχουν κοινοποιηθεί στους δήμους, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα δημόσιας έκθεσης και τυχόν υποβολής ένστασης επί των αναγραφόμενων πορισμάτων ζημιάς.

Ακόμη, όταν καταστεί εφικτό θα μπορούν να γίνουν και υποβολές τυχόν ενστάσεων από πλευράς των παραγωγών.

Όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, οι νομοί Πέλλας, Χαλκιδικής και Ημαθίας θα λάβουν το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών με 5.777.830 ευρώ, 4.897.239 ευρώ και 2.523.813 ευρώ, αντίστοιχα.

Tags:
παραγωγή, δικαιούχοι, αποζημιώσεις, αποζημίωση, αγρότες, ΕΛΓΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK