ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 01
Βρείτε μας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνεδρίασε υπό τον Σαρλ Μισέλ, με αντικείμενο τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν.

Ανακοίνωση μέσω της οποίας έκανε γνωστό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί «πρωτοφανείς» επενδύσεις ώστε να ξεπεράσει την κρίση που έχει προκληθεί από την πανδημία του κορονοϊού, εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Eurogroup ώστε να συζητήσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης των ηγετών των χωρών – μελών που έγινε στις 26 Μαρτίου καθώς και τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες από την κρίση του COVID-19 καθώς και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

«Μια συντονισμένη στρατητική εξόδου, ένα περιεκτικό σχέδιο ανάκαμψης και πρωτοφανείς επενδύσεις απαιτούνται» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για να δοθεί ώθηση στην Ευρωπαϊκή οικονομία, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέτρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να προσαρμοστεί στην κρίση, πρόσθεσε το Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζήτησε από το Eurogroup να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα σε δύο εβδομάδες.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Σαρλ Μισέλ, COVID-19, κορονοϊός, οικονομία, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK