ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εργασίας παρέχει αναλυτικές διευκρίνισεις για το δικαίωμα λήψης των 800 ευρώ από εργαζόμενους με συμβάσες ορισμένου χρόνου που λύθηκαν πρόωρα.

Νέες διευκρινίσεις για το δικαίωμα λήψης των 800 ευρώ από εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που λύθηκαν πρόωρα, έως τις 20 Μαρτίου του 2020, παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι όσοι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων - εργοδοτών που ανεστάλη η επιχειρηματική δραστηριότητά τους, με εντολή δημόσιας αρχής (σ.σ. υποχρεωτικό «λουκέτο»), ή που πλήττονται σημαντικά βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, των οποίων η συμφωνημένη ημερομηνία αυτοδίκαιης λήξης τοποθετείται σε χρόνο μεταγενέστερο της 20ης Μαρτίου 2020, οι οποίες, ωστόσο, λύθηκαν πρόωρα εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020.

Προϋπόθεση για τη λήψη των 800 ευρώ αποτελεί το γεγονός οι δικαιούχοι να μην έχουν σε ισχύ σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, μάλιστα, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ανεξάρτητα από το αν είναι δικαιούχοι του επιδόματος τακτικής ανεργίας.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι «ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή».

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Τετάρτη, ξεκίνησαν και οι αιτήσεις για τους εργαζομένους με σύμβαση αόριστου χρόνου, η οποία ανεστάλη προσωρινά είτε λόγω υποχρεωτικού «λουκέτου» είτε λόγω σημαντικής μείωσης του τζίρου (σ.σ. ΚΑΔ).

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
Tags:
επίδομα, εργασιακά, εργασία, σύμβαση, εργαζόμενοι, εργαζόμενος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK