11:10 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το supportemployees.yeka.gr έχει τεθεί σε λειτουργία προκειμένου οι εργαζόμενοι που έχουν πληγεί από τα μέτρα για τον κορονοϊό να υποβάλλουν αίτηση για τα 800 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη ημέρα υποβολής των αιτήσεων από τους εργαζόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 50.000 αιτήσεις, ενώ με το ρυθμό που εξελίσσεται η διαδικασία, οι αιτήσεις αναμένεται να φτάσουν τα μεσάνυχτα στις 60.000.

Πιο συγκεκριμένα, δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι όσοι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων - εργοδοτών που ανεστάλη η επιχειρηματική δραστηριότητά τους, με εντολή δημόσιας αρχής (σ.σ. υποχρεωτικό «λουκέτο»), ή που πλήττονται σημαντικά βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, των οποίων η συμφωνημένη ημερομηνία αυτοδίκαιης λήξης τοποθετείται σε χρόνο μεταγενέστερο της 20ης Μαρτίου 2020, οι οποίες, ωστόσο, λύθηκαν πρόωρα εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020.

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου

Οι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ανεξάρτητα από το αν είναι δικαιούχοι του επιδόματος τακτικής ανεργίας.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι «ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή».

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Τετάρτη, ξεκίνησαν και οι αιτήσεις για τους εργαζομένους με σύμβαση αόριστου χρόνου, η οποία ανεστάλη προσωρινά είτε λόγω υποχρεωτικού «λουκέτου» είτε λόγω σημαντικής μείωσης του τζίρου (σ.σ. ΚΑΔ).

Tags:
μέτρα προστασίας, αποζημίωση, επίδομα, εργαζόμενος, εργαζόμενοι, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK